Poriadok v skrini = poriadok v hlave

Dnešný článok o šatníkovej skrini venujem hlavne vám milé dámy! Páni neurazte sa, ale ponožky starostlivo schované pod posteľou a tepláky ležérne prehodené cez stoličku, to je vaše maximum čo k téme organizácie oblečenia viete ponúknuť :) Samozrejme, česť výnimkám. Ale i napriek tomu verím, že tento článok zaujme najmä ženy. ...

Je jar a s jarou prichádza čas nových plánov, zmien a spolu s pribúdajúcimi slnečnými lúčmi aj k tomu priamo úmerne pribúdajúca energia a chuť niečo robiť. Ak ale neviete kde začať, mám pre vás skvelý návrh. Skôr ako sa vrhnete do zveľaďovania svojho tela či svojho bývania, skúste si najskôr urobiť poriadok vo svojej hlave. Nie, nemusíte si platiť psychoterapeuta, ktorý s vami bude rozoberať vaše detstvo alebo váš vzťah s otcom. Ide to aj jednoduchšie, lacnejšie a hlavne praktickejšie. Stačí si usporiadať svoju šatníkovú skriňu. Pýtate sa, ako to s hlavou súvisí? No, podstatne. Nie nadarmo sa hovorí: „poriadok v skrini = poriadok v hlave“. Ak teda pociťujete nutkanie začať upratovať, nebráňte sa. Je možné, že vaša myseľ a telo hľadajú spôsob, ako vniesť do vášho života poriadok. A ako začať? Čo takto od úplného začiatku, a to výberom novej šatníkovej skrine? Nemusíte sa báť, že by táto kúpa zruinovala váš rodinný rozpočet. Aj lacné šatníkové skrine poskytnú plnohodnotne všetko to, čo od skrine očakávate. A kde ich kúpiť? Lacné skrine dnes už nájdete takmer v každom eshope s nábytkom. Aj náš eshop má vždy nejakú zaujímavú ponuku v kategórií satnikova skrina vypredaj. Treba si len ujasniť, aké lacné skrine hľadáte a čo by v nich nemalo chýbať. Preferujete skôr lacné skrine s šatníkovou tyčou, alebo ste zástancom oblečenia uloženého v komínkoch a tak radšej zvolíte lacné policové skrine? Výber je iba na vás. Lacné skrine môžu obsahovať aj praktické zásuvky na bielizeň, takže ak nechcete v spálni komodu, alebo sa vám tam jednoducho nevôjde, je takáto lacná skriňa so zásuvkami skvelá voľba. Dáte prednosť lacnej šatníkovej skrini s posuvnými dverami, alebo máte radšej klasické otváranie?

Lacná šatníková skriňa s posuvnými dverami má veľa výhod:

  • lacné skrine s posuvnými dvermi poskytujú dobrý výhľad na všetko vo vnútri, takže budete mať vždy prehľad, kde sa čo nachádza
  • lacné skrine s posuvnými dverami lepšie využívajú priestor, keďže nemusíte počítať s ďalšími centimetrami pre otvorenie krídla dverí
  • lacné skrine s posuvnými dverami sú v ponuke v nespočetnom množstve modelov a štýlov, takže si určite vyberiete dizajn, ktorý najviac vyhovuje vášmu vkusu

Lacné šatníkové skrine s posuvnými dverami

So zrkadlom, či bez? Zrkadlo presvetlí celý priestor v miestnosti a opticky ho zväčší. Navyše, každá žena rada priebežne kontroluje svoj vzhľad, takže zrkadiel v domácnosti nie je nikdy dosť:) Ak ste však zástancom minimalizmu a lacné skrine so zrkadlom vám pripadajú gýčové či otrepané, vyberať môžete aj z jednoduchých lacných skríň bez zrkadla, vo farbe dreva, betónu, či neutíchajúcej bielej klasiky.

Ak ešte stále váhate či sa oplatí kupovať lacnú skriňu, nemusíte sa báť, že takáto lacná skriňa nič nevydrží. Predsa, keď je skriňa lacná, nemusí to automaticky znamenať, že je nekvalitná alebo labilná. Aj kvalitné šatníkové skrine sa občas ocitnú vo výpredaji či v akcii a tak môžete natrafiť na kvalitnú lacnú šatníkovú skriňu, za ktorú by ste inokedy zaplatili oveľa viac.

Lacné šatníkové skrine do spálne

  1. Akcia

    -15%
    MINOLA šatníková skriňa 4D2S
    MINOLA šatníková skriňa 4D2S
    Už od 310,74 € 365,57 € Ušetríte:54.83€ (-15%)
  2. Akcia

    -15%
    MINOLA šatníková skriňa 3D2S
    MINOLA šatníková skriňa 3D2S
    Už od 243,64 € 286,63 € Ušetríte:42.99€ (-15%)

Položky 1 až 5 15 celkom

Stránka

Základ – lacnú šatníkovú skriňu máme a môžeme prejsť k usporiadaniu a organizácii. Postavte sa čelom k svojej otvorenej skrini a predstavte si, že ste niekto úplne cudzí. Čo by ste si o jej majiteľke predstavili? Ženy podľa ich usporiadania šatníka vieme rozdeliť do troch skupín:

  • typ č. 1 - zberateľka – je to žena, ktorej v skrini nájdete ešte rifle zo ZŠ či šaty z prvého rande. Každého kúsku oblečenia sa vzdáva veľmi neochotne, pretože „to budem ešte niekedy potrebovať“, alebo má k istým veciam sentimentálny vzťah. Problém nastane po pár rokoch, kde by tejto žene ako šatník nestačil ani celý trojizbový byt.
  • typ č. 2 - sexy diva – je žena, ktorá má vyhradený šatník v byte ešte skôr, ako vyberie, kde bude kuchyňa a kde spálňa. V jej šatníkovej skrini nájdete všetky najnovšie trendy kúsky a jej šatník je najvďačnejším butikom pre všetky jej kamarátky. Problém ale príde vo chvíli, kedy diva porodí deti a jej sexy kúsky sú utlačované športovým oblečením a detskými dupačkami. Predsa len, materská móda má trochu iné priority a tak extravagantné kúsky zapadajú prachom a čakajú na obdobie, kedy diva v zrelom veku opäť roztiahne krídla aby ich ukázala svetu.
  • typ č. 3 - večná dietárka – to je žena, ktorej polovicu šatníka tvorí oblečenie s názvom „do toho ešte schudnem“. Táto žena má vo svojej skrini pár dookola nosiacich kúskov a čaká na vlak, ktorý ju dovezie do vysnívanej konfekčnej veľkosti, kde bude môcť konečne prevetrať dlho odkladané šaty veľkosti 36. Problém však je, že tento vlak akosi stále neprichádza a polovica šatníka roky márne čaká na svoj „debut“.

Či už teda patríte k typu č. 1, č.2, č.3, alebo ste, rovnako ako ja, miešaninou všetkých troch typov, je načase urobiť v šatníku poriadok raz a navždy. Vyčleňte si na túto psychohygienu jeden celý deň, vyhádžte všetko zo všetkých kútov a vytrieďte zo svojej starej šatníkovej skrine všetko, čo ste z nej za posledný rok nevytiahli. Verte mi, tak ako povyhadzujete staré nepotrebné oblečenie, pretriedite aj svoje myšlienky a dobrá nálada vás tak bude ešte dlho sprevádzať. Svoju novú lacnú šatníkovú skriňu potom postupne zapĺňajte iba tým, čo pravidelne nosíte a čo vám naozaj sedí. To bude zárukou toho, že nová lacná skriňa bude obsahovať iba tie kúsky, ktoré vám svedčia a v ktorých vyzeráte naozaj dobre. A pozitívna nálada dobre oblečenej ženy je prospešná nielen jej samotnej, ale aj celému okoliu. No a nakoniec sa nezabudnite odmeniť nejakým novým jarným trendovým kúskom, ktorý vám urobí radosť. Koniec koncov, zaslúžite si to! Za prvé ste vytriedili väčšinu šatníka, ktorá vám v skrini iba uberala priestor, za druhé ušetríte každé ráno kopec času, keď nebudete musieť hodinu stáť pred šatníkom a prehrabávať sa množstvom rozhádzaného oblečenia a za tretie ste ušetrili pár korún, či už kúpou novej lacnej šatníkovej skrine alebo za pár sedení u terapeuta.

Rada na záver: Vyhnite sa aj do budúcna zbytočnému nakupovaniu a redukujte svoje oblečenie (a nielen to) na nevyhnutné minimum. Uvidíte, že takýto poriadok v skrini (aj v duši) vás oslobodí. 

Zuzka

za tím Bývajsnami.sk