Lacný záhradný nábytok - ako kúpiť a neprehlúpiť?

Viete aký rozdiel je medzi lacným záhradným nábytkom a tým keď kúpite záhradný nábytok lacno? Prečítajte si nášho sprievodcu po výhodných nákupoch. ...

S tým ako sa ozýva jar a pomaly sa otepľuje, začínajú sa nám množiť otázky klientov, či máme lacný záhradný nábytok. Nebolo by nič jednoduchšie, než tu jednoducho napísať "áno, lacný záhradný nábytok u nás kúpite ľahko a so zárukou", ale potom som si uvedomil, že veľa ľudom nejde vôbec o lacný záhradný nábytok, ale o to kúpiť kvalitný záhradný nábytok lacno. Že v tom nevidíte rozdiel? No rozdiel tu je a veľký!

 

Lacný záhradný nábytok - kedy šetriť nie je na škodu

To, že lacný záhradný nábytok nemusí byť vôbec zlý asi viete. Nízka cena neznamená automaticky nižšiu životnosť. Čo vlastne udáva cenu nábytku?

1. V prvom rade je to materiál záhradného nábytku

Materiál môže byť lacnejší nie preto, že je horší, ale jednoducho preto, že sa ľahšie vyrába. Klasickým príkladom je ratan. Lacné ratanové stoličky určite nebudú z prírodného ratanu, ale z takzvaného technoratanu, alebo plastového ratanu. Je to dané tým, že plastový ratan sa ľahšie a lacnejšie vyrába a spracováva, než prírodné prútie. Súčasne ale umelý ratan môže pri správnom zaobchádzaní vydržať dlhšie, než ten prírodný, bude sa ľahšie čistiť aj udržiavať. Lacná stolička z umelého ratanu vám nesplesnivie keď zmokne, nebude toľko reagovať na vlhkosť, bude mať väčšiu farebnú stálosť a jednoduchú údržbu.

Ďalším miestom, kde sa plasty uplatnia sú lacné záhradné stoly. Doska stola sa dnes často vyrába z cenovo výhodného plastu, ktorý imituje drevo. Často sa označuje ako polywood, alebo technowood. Opäť sa ale dá povedať, že takýto lacný záhradný stôl môže mať vyššiu životnosť ako stôl s drevenou doskou. Pokiaľ totiž drevo nebudete ošetrovať, impregnovať proti vlhkosti a schovávať pred dažďom, určite vám veľmi rýchlo zostarne, skrehne a možno aj začne hniť. Podobne pokiaľ bude stále na slnku, tak môže zmeniť farbu. Nič z toho vám pri lacných záhradných stoloch s doskou z plastu imitujúceho drevo nehrozí.

Ďalším materiálom typickým pri lacných záhradných stoloch je železo. To je výrazne lacnejšie ako alumínium. Tu už ale rozdiel v kvalite je poznať. Aj tak ale lacné záhradné stoly so železnou konštrukciou môžu vydržať roky, musíte sa o ne ale dobre starať aby nestáli vo vlhku a nehrdzaveli. Potom vydržia skoro to isté ako stoly z mnohokrát drahšieho hliníka.

2. Ďalšia vec čo má vplyv na cenu je design záhradného nábytku

Hlavne to, ako moderný a "in" záhradný nábytok kupujete. Pochopiteľne medzi lacným záhradným nábytkom je asi zbytočné hľadať designové kúsky. Pokiaľ sa ale uspokojíte s osvedčenou klasikou, môžete nakúpiť záhradné stoličky výhodne a rovnako tak zoženiete ľahko lacnejšie záhradné stoly, cenovo výhodné záhradné kreslá, sedačky a podobne.

3. Poslednou vecou, čo má vplyv na cenu zahradného nábytku, je marža predajcu

Na Slovensku je samozrejme množstvo eshopov a kamenných predajní, ktoré predávajú záhradný nábytok. Niektoré obchody pobláznené rastom cien energií a paliva si zdvihli o desiatky percent svojej marže a myslia si, že to klient znesie. U nás na eshope Bývaj s nami SK sme šli opačnou cestou. Marže sme znížili a tak u nás stále kúpite záhradný nábytok výhodne. Najmä to platí na záhradný nábytok skladom. Lacné záhradné kreslá, výhodné záhradné stoly, záhradné stoličky za nízke ceny, to všetko je u nás samozrejmosťou.

Ako teda vidíte, lacná záhradná stolička, alebo výhodný záhradný stôl nemusí byť zlá voľba. Nie vždy lacné znamená horšie. Je ale vždy treba dávať pozor a pozerať sa na materiál, záruku a na to, či eshop kde kupujete, má históriu a skúsenosti.

Lacné záhradné stoly a stoličky

 

Záhradný nábytok lacno - v čom je rozdiel?

Na začiatku som sľúbil vysvetliť rozdiel, medzi lacným záhradným nábytkom a záhradným nábytkom lacno. Ide hlavne o to, že lacný záhradný nábytok je lacný po celý rok. Teda aspoň na našom eshope. :) Proste sa jedná napríklad o stále lacné záhradné kreslo, kde bol použitý na výrobu lacný ale kvalitný umelý ratan, nie je to posledný výkrik módy, ani Taliansky dizajn. Okrem toho ale ponúkame záhradný nábytok, ktorý je bežne drahší, avšak práve v tejto chvíli je možné ho kúpiť výhodnejšie v akcii.

Ako teda na to, keď chcete nakúpiť "lepší" záhradný nábytok lacno?

Základom je vedieť, kedy prebiehajú cenové akcie. Typické je, že sa záhradný nábytok lacnejšie predáva hlavne pred sezónou, teda v čase keď je ešte zima, alebo ešte sa len začína otepľovať. Obvykle teda v marci a na začiatku apríla. To je obdobie, kedy veľkí predajcovia ponúkajú na záhradný nábytok výhodné ceny v rámci akcií a predpredajov. Niekedy ho ani ešte nemajú skladom, čo ale nevadí. Lacný záhradný nábytok si výhodne objednáte v marci a na konci apríla, až začne byť v záhradke pekne, ho dostanete. Nemusíte tak riešiť to, kde svoj lacný záhradný stôl do tej doby budete skladovať, pokiaľ ešte občas sneží, alebo je len pár stupňov nad nulou.

Druhým obdobím výhodných cien je potom koniec leta, kedy opäť máte šancu zaobstarať si záhradný nábytok lacnejšie. Končí sezóna a predajcovia sa zbavujú skladových zásob, ktoré by na jeseň či v zime už nepredali. Z toho dôvodu tak môžete niekedy v auguste či septembri s trochou šťastia výhodne kúpiť lacné záhradné kreslá, nájsť zaujímavé záhradné stoličky v akcii, alebo zohnať záhradný stôl vo výpredaji o tretinu lacnejšie. Samozrejme, čakať s nákupom na lacné ratanové stoličky skoro do jesene môže byť zradné. Jednak už môže byť váš vysnívaný model vypredaný, jednak si potom budete musieť počkať zas do jari, než ju dáte na záhradu a než sa do svojej výhodne nakúpenej záhradnej stoličky posadíte. Pokiaľ sa však neponáhľate, potom nákupom v auguste či septembri ušetríte na lacnom záhradnom nábytku vo výpredaji desiatky percent.

A teraz si predstavte, že sa vám pošťastí kúpiť lacný záhradný nábytok lacnejšie vo výpredaji :) Napríklad keď sa vám podarí nájsť ratanové záhradné kreslo z odolného lacného umelého ratanu v jesennom výpredaji na eshope, kde navyše vedia čo to znamená dobrá akcia a nízka marža. To potom je jednoducho bezkonkurenčná nízka cena, skvelý nákup a dobrá príležitosť prikúpiť fľašu šampanského na oslavu :)

Záhradný nábytok vo výpredaji alebo akcii

  1. Akcia

    -15%
    Rustik luster LP002
    Rustik luster LP002
    194,86 € 229,25 € Ušetríte:34.39€ (-15%)
  2. Akcia

    -15%
    MOUL143 búda pre psa, tik
    MOUL143 búda pre psa, tik
    321,47 € 378,20 € Ušetríte:56.73€ (-15%)
  3. Akcia

    -15%
    MOUL141 búda pre psa, tik
    MOUL141 búda pre psa, tik
    492,92 € 579,90 € Ušetríte:86.98€ (-15%)
  4. Akcia

    -15%
    MOUL171 záhradná hojdačka, grafit
    MOUL171 záhradná hojdačka, grafit
    862,41 € 1 014,60 € Ušetríte:152.19€ (-15%)
  5. Akcia

    -15%
    MOUL165 záhradná hojdačka, TIK
    MOUL165 záhradná hojdačka, TIK
    369,67 € 434,90 € Ušetríte:65.23€ (-15%)

Položky 1 až 10 20 celkom

Stránka

 

S výhodným nákupom záhradného nábytku vám radil

Ing. Jaroslav Leuko
predajca nábytku s 20-timi rokmi skúseností