Lacné stoličky - symbol nádeje!

Osud vám do života môže rozdať karty, ktoré kompletne rozbijú to, čo ste dlhé roky budovali a mali z toho radosť. Dôležité je nikdy sa nevzdať a bojovať, napríklad do vášho života vstúpi nečakaný element, ktorý všetko obráti k dobrému. Nikdy by som neveril, že to môžu byť lacné stoličky. Toto je môj príbeh, ale hlavnou hrdinkou je Tereza. ...

„Aj lacné stoličky môžu pomôcť z ťažkej životnej situácie a toto je príbeh o tom ako vďaka lacným stoličkám sa dostala do jedného života nádeje.“ Za svoju pracovnú kariéru na pošte ako finančný expert som sa stretol s mnohými príbehmi ľudí, ktorí sa dostali do ťažkej životnej situácie a chcú pomôcť sa z nej dostať. „Hovoríte si, čo má pošta a finančníctvo spoločného s lacnými stoličkami? Už čoskoro sa k tomu dostanem.“ Za moju dlhú prax sa mi málokedy stalo, že prišiel niekto, kto mi navždy zostal v pamäti. Teraz ten okamih nastal.

Prvé stretnutie Terezy a lacných stoličiek

Raz mi takto za priehradku prišla sympatická mladá pani menom Tereza, ale hneď na prvý pohľad som videl, že ju niečo trápi. Posadila sa oproti mne, ja sa spýtal, ako jej môžem pomôcť a ona s jemným vzlykaním spustila svoj príbeh. Povedala mi, že jej pred necelým rokom zomrel manžel na chorobu a bohužiaľ to bol zaprisahaný odporca poistenia. „To ma nikdy neprestane udivovať a áno už prestanem vyrušovať, nech sa dostaneme na tie lacné stoličky.“ A akoby táto katastrofa nestačila, tak sa neskôr dozvedela, že manžel rád vsádzal a tým sa veľmi zadĺžil. Potom prišlo nevyhnutné. Aby seba a hlavne tri svoje malé deti vysekala z dlhov, musela predať dom, v ktorom spokojne žili dlhé roky. V tej chvíli začal pravý očistec. Zháňanie bývania pre seba a pre jej tri dôvody k životu. „Už asi chápete, prečo sa mi to tak vrylo do pamäti a kde sa vezmú tie lacné stoličky.“ Povedala mi, že niečo zohnať, tak aby sa tam všetci štyria pohodlne zmestili a ešte to bolo v ich finančných možnostiach, bol skutočne nadľudský výkon. Ale ako je všeobecne známe, odhodlaná mamička s deťmi je takmer niečo ako superhrdinka. Takže to nakoniec zvládla. Tým to bohužiaľ ale skončiť nemohlo. Teraz prišiel čas vybavovania domácnosti. „Som vám hovoril, že tie lacné stoličky čoskoro prídu.“ Našťastie mala dosť kamarátok a pomohla jej aj rodina, ale kompletne vybaviť domácnosť takto nedokázala. Preto prišla na poštu, pretože tam mali už dlhé roky založený účet. Poprosila ma, či by mala nárok na nejakú malú pôžičku, pretože si potrebuje zaobstarať stoličky, ktoré budú kvalitné, pretože pre svoje ratolesti chce pokiaľ možno to najlepšie. „A teraz prichádza čas lacných stoličiek.“

Po kompletnej analýze som ju s ľútosťou musel oznámiť, že keďže je matka samoživiteľka a ešte k tomu na materskej, tak bohužiaľ na žiadnu pôžičku nedosiahne. V tej chvíli sa aj tak silná žena ako Tereza zlomila a rozplakala sa mi pri priehradke. Snažil som sa ju upokojiť, ako to len šlo, ale jednoducho ten nával emócií nešiel zastaviť. V tej chvíli som si spomenul, že možno poznám riešenie. Svoju domácnosť mám celú vybavenú vďaka e-shopu Byvajsnami.sk. A veľmi dobre viem, že tam bývajú rôzne akcie na nábytok, takže určite aj na lacné stoličky. Na svojom mobile som otvoril ich stránky a samozrejme som tam našiel množstvo lacných stoličiek. Klientke som, keď už prestala plakať, ukázal mobil a že toto by mohlo byť jej riešenie. Zo začiatku bola skeptická, pretože mala v sebe vžité, že všetko čo je lacné a najlacnejšie, je zároveň nekvalitné, takže aj stoličky. V tejto chvíli som jej povedal o tom, ako mám celú svoju domácnosť vybavenú z tohto e-shopu a že sa môžem za kvalitu zaručiť. Naozaj lacné neznamená vždy nekvalitné. Aj keď už nebola taká zatvrdnutá vo svojom postoji, stále tá skepsa existovala. Ale aj tak poďakovala za moju snahu, zapísala si názov e-shopu, rozlúčila sa a odišla.

Návrat Terezy a jej krásneho úsmevu

Doba nejako plynula, klienti prichádzali a odchádzali a po pár týždňoch prišla tvár, ktorú som mal vrytú v pamäti. V tvári stále mala smútok a bol, ale vyžarovala z nej už väčšiu radosť a nádej. Posadila sa a z kabelky vytiahla fľašu dobrého vína ako poďakovanie. Ja som sa spýtal za čo to je? Za tú skvelú radu s lacnými stoličkami. Popísala mi, ako prišla zdrvená domov, uložila deti, prečítala im rozprávku na dobrú noc a sadla si v kuchyni s plačom na zem. Otvorila si fľašu červeného vína a pozrela sa na papierik, čo si odo mňa odniesla. „Ten istý typ vína mi aj priniesla a tak som si ho uložil do svojho stojana na víno než nastane vhodná príležitosť na otvorenie.“ Zadala na mobile do vyhľadávača a začala prezerať ponuku lacných stoličiek. Zistila, že stoličky sú naozaj lacné a na prvý pohľad a čítanie sa zdali byť aj kvalitné, tak to jednoducho riskla, vybrala tak aby ju stoličky ladili s domácnosťou a objednala. No, a keďže mi teraz prišla poďakovať, tak sa asi dá tušiť, ako to dopadlo. Pri priehradke mi potom ukázala fotky ich detičiek, ako spokojne na nich sedí a jedia svoje raňajky. Ešte raz mi poďakovala, že vďaka mojej rade sedí na lacných stoličkách, ktoré sú zároveň kvalitné a odišla. Jej posledné slová mi navždy zostanú v pamäti. Tieto lacné stoličky sú mojím symbolom nádeje!

Zvrat v mojom živote

Čo tomu osud nechcel, po dlhých rokoch vernej služby na pošte, som sa nakoniec rozhodol tento ústav opustiť. Potom začalo zvažovanie, čo by som mohol novo začať robiť. Finančné služby a poradenstvo v tejto oblasti ma už nenapĺňali. V tej chvíli som si spomenul na to, čo sa mi raz stalo pri priehradke a na lacné stoličky. A tým bolo rozhodovanie na konci. Budem ďalej pomáhať ľuďom plniť ich sny, ale tentoraz skrze výber lacných stoličiek a ďalšieho lacného a zároveň kvalitného nábytku. A hneď tu pre vás mám menšiu ochutnávku. Lacné kuchynské stoličky.

Lacné kuchynské stoličky

  1. Výpredaj

    -10%
    VIPOS jedálenská stolička
    VIPOS jedálenská stolička
    Už od 35,74 € 39,79 € Ušetríte:4.05€ (-10%)
  2. Výpredaj

    -12%
    VITA jedálenská stolička
    VITA jedálenská stolička
    Už od 34,84 € 39,79 € Ušetríte:4.95€ (-12%)
  3. Výpredaj

    -9%
    TOMAN VELVET jedálenská stolička
    TOMAN VELVET jedálenská stolička
    Už od 32,54 € 35,77 € Ušetríte:3.23€ (-9%)
  4. Výpredaj

    -10%
    ELEN VELVET jedálenská stolička
    ELEN VELVET jedálenská stolička
    Už od 35,74 € 39,79 € Ušetríte:4.05€ (-10%)
  5. Výpredaj

    -12%
    Jedálenská stolička VERME
    Jedálenská stolička VERME
    Už od 27,90 € 31,75 € Ušetríte:3.85€ (-12%)

Po pár mesiacoch zaučovania a zbierania praxe na e-shope, som sa dostal k tomu, čo som chcel, pomáhať ľuďom. A v tej chvíli zafungoval dokonale osud. Zistil som, že Tereza je aj roky po tom čo sme spolu naposledy hovorili, stále vernou zákazníčkou a že už to nie je len nákup lacných stoličiek, ale že si zaobstarala aj lacné jedálenské stoličky a ďalšie vybavenie domácnosti. Zobral som odvahu a zavolal ju. Najprv ma po hlase hneď nespoznala, čo chápem, veľmi som zmužnel :-), ale potom som hneď spoznal na jej hlase radosť a potešenie, že sa počujeme. A tým začal jeden dlhý a výživný telefonát.

Ja som jej povedal, svoj príbeh o tom, ako som už musel zmeniť zamestnanie, ktoré ma nenapĺňalo a o mojom rozhodnutí vďaka jej životnému príbehu, pracovať v e-shope. Ona mi potom povedala svoj príbeh, že vďaka svojim priateľom a rodine si našla príjemnú, dobre platenú prácu a tak sa mohla s deťmi presťahovať do trošku väčšieho bytu, ktorý už mal maličkú jedáleň a dve miestnosti pre deti. Preto kupovala tie lacné jedálenské stoličky. Vďaka skúsenostiam, že lacné stoličky neznamenajú nekvalitné, tak stále nakupuje týmto spôsobom, aby ušetrila a dopriala svojim milovaným ratolestiam príjemné detstvo. V rozhovore mi zároveň prezradila, medzi ktorými stoličkami sa rozhodovala, tak tu máte jej menšiu ochutnávku.

Telefonát bol naozaj dlhý, ale neskutočne príjemný a nabil ma takou energiou ako málo čo. Odvtedy sme v pravidelnom kontakte a rozprávame sa o živote a deťoch. A samozrejme o nábytku a rôznych akciách ako bola tá na lacné stoličky, ktoré prebiehajú a budú prebiehať.
A to je koniec smutného príbehu so šťastným koncom kedy osud rozdá skutočne zaujímavé karty do života. Ale v hlave mi do konca života budú znieť jej posledné slová, keď odchádzala od priehradky. Lacné stoličky sú mojím symbolom nádeje.

 

Zo života bývalého poštára napísal:
Martin :-)

byvajsnami.sk