Lacné postele a drahé víno

Poviem vám, vybrať dobrú a lacnú posteľ, ktorá bude spĺňať všetky vaše požiadavky nie je až také zložité. Potrebujete k tomu iba správny eshop s nábytkom, fľašu vína a ešte jednu Danielu, ktorá vás včas uzemní, keď si pri výbere príliš ulietavate :) ...

Dobrá a lacná posteľ sa vyberá ľahko. Stačí, keď ju nevyberáte sami. Moja kamarátka Daniela vždy vie, ako povedať do očí presne to, čo si skutočné myslí, bez toho, aby vám pri tom ťahala medové fúziky popod nos, no zároveň dokáže citlivo odhadnúť tú hranicu, čo je ešte ešte v norme a čo je už „cez“. Teda, aspoň väčšinou :) A preto, keď som si vyberala novú posteľ, moja voľba sparingpartnera na pomoc s výberom bola jasná. A tak sme otvorili notebook, otvorili si fľašu drahého červeného, nasadili okuliare (v našom veku už tak potrebné) a začali blúdiť eshopmi s nábytkom. Štrngneme si, nech naše nakupovanie dovedieme do úspešného konca, odpijeme si z červeného a usadíme sa pred monitor. „Chceš lacné postele? Či niečo luxusnejšie?“ pýta sa Daniela a usrkne si z pohára. „No, najlepšia by bola lacná posteľ, ale musí aj niečo vydržať. Vieš predsa, že do nej nechodím iba spávať :)“ žmurkla som na ňu a obe sme s úsmevom začali v hľadaní. Bola som prekvapená, že ponuka lacných postelí je taká bohatá, preto som si musela najskôr ujasniť čo konkrétne vlastne hľadáme. Prvá požiadavka bola jasná: Hľadáme lacné postele, ktoré budú pevné a stabilné. A samozrejme musia aj dobre vyzerať. Čo si budeme nahovárať, pre nás ženy je vzhľad to prvé, na čom nám záleží. Ale samozrejme iba čo sa nábytku týka. Či? :)

No ale čo ďalej? Aký materiál? Aký rozmer? Hmm... Určite chcem, aby to bola lácná posteľ 180-ka. Môj 6 ročný Jakub sa totiž ešte občas v noci príde pritúliť ku mne pod perinu, tak nech máme aj s polovičkou všetci pohodlie. Takže píšeme do vyhľadávača:„LACNÉ POSTELE 180“. Na obrazovke vybehlo obrovské množstvo lacných postelí v rozmere 180. „Čo povieš na tieto lacné kovové postele? pýtam sa Daniely a ukazujem na lacnú kovovú posteľ s nožičkami z masívneho dreva DOLORES. Hoci to je lacná posteľ, vyzerá kvalitne. Masívne drevo je predsa zárukou pevnosti a stability a kovové ornamenty nadchli romantickú stránku mojej osobnosti. Výhodou je tiež ich vzdušnosť, čiže prevzdušnené matrace zabezpečia zdravý spánok. No a okrem týchto výhod, sú naozaj tieto postele lacné, čo je dozaista ďalší nemenej dôležitý benefit. Kovová posteľ s červeným drevom ku tej tvojej veľkej šatníkovej skrini v bielom lesku? Už nepi, strácaš zdravý úsudok“ odpovedá Daniela a natiahne ruku aby mi vzala môj pohár vína. Statočne som si ho však ubránila :) Ale čo sa týka týchto lacných kovových postelí, má pravdu. Skutočne by sa k dizajnu mojej spálne nehodili. Skriňa a nočné stolíky v bielom lesku si pýtajú niečo modernejšie. A tak sme „Lacné postele 180“ zmenili na „Moderné lacné postele 180“ Opäť sa zobrazilo veľké množstvo moderných a lacných postelí. V ponuke nachádzame lacné čalúnené postele, postele s úložným priestorom, lacné postele na nožičkách, boxspringové postele, či lacné postele z lamina. Dopijem pohár vína a pri tom drgnem do Daniely: Dopi, nalejem ďalší. Toto vyzerá na dlho“ Zasmejeme sa a pokračujeme v hľadaní.

Lacné manželské postele

Položky 1 až 10 30 celkom

Stránka

Svoj dopyt však musíme ešte viac upresniť. Po všetkých úvahách a dohadovaní sme sa zhodli, že ideálna bude lacná čalúnená posteľ. Čalúnené postele sú nesmrteľné a sú známe svojou kvalitou a moderným dizajnom. Ponúkajú neskutočne široké možnosti výberu - rozmer, látka, farba čalúnenia a typ dreva. Na čalúnenie sa používa látka, ekokoža ale aj pravá koža. Konštrukcia čalúnenej postele môže byť z masívneho dreva alebo lacné čalúnené postele majú konštrukciu z drevotriesky. „Čalúnené postele majú čelo príjemné a teplé na dotyk, takže ma v noci nezamrazí, keď oň pri otáčaní zavadím rukou.“ vysvetľujem Daniele, ktorá súhlasne prikyvuje. „O takéto čalúnené čelo postele sa môžem aj pohodlne oprieť a sledovať film alebo si pred spaním čítať“ premýšľam nahlas. „Samozrejme len v prípade, že nemáš na večer v posteli lepší program dodala Daniela a obe sme sa hlasno zasmiali. Dopíjame druhý pohár vína a ja píšem do vyhľadávača: „LACNÉ ČALÚNENÉ POSTELE 180“. Výborne. Google nám predostrel stále bohatú ponuku. Rozhodla som sa, že chcem lacnú celočalúnenú posteľ najlepšie v béžovej alebo sivej farbe a tým sa nám ten výber už poriadne zužuje. Čo je dobre, pretože aj z vína už poriadne ubudlo a do obchodu je dosť ďaleko. Teraz už len nájsť tú správnu, ktorá ma zaujme a bude to láska na prvý pohľad.

Dopili sme druhý pohár a spravodlivo si rozdelili ten zbytok červeného, ktorý ostal vo fľaši. Už sa blížime do finále. Preklikávame sa medzi fotkami a popismi čalúnených lacných postelí, keď sa zrazu objavila ONA. Lacná čalúnená posteľ LOTOS 180 v sivej poťahovej látke za naozaj skvelú cenu. Je nádherná. Vysoké čalúnené čelo a na ňom gombíky, ktoré vytvárajú efektný vzor. Zaujímavé sú aj bočné steny záhlavia, ktoré tvoria zadné nohy postele. A určite ocením aj úložný priestor v podobe zásuviek. „Do nich aspoň rýchlo schováš bordel, keď ti príde zas svokra neohlásene na návštevu“ zhodnotila Daniela. Víťazne sme si štrngli na úspešný finiš a dopili posledné kvapky červeného. Vyberať peknú, dobrú a lacnú posteľ je niekedy celkom príjemne strávený čas. Hlavne keď viete ako na to :) „No a teraz ešte vybrať vhodný matrac!“ dodala som provokatívne. Daniela sa pozrela na prázdnu fľašu na stole a pohotovo vytiahla z kabelky druhú. "Poďme na to!" vykríkla s veselými iskričkami v očiach. A tak začalo naše ďalšie pátranie, tentoraz po vhodných matracoch. Ale to už je zas iný príbeh...

 

Zuzka

za tím Bývaj s nami.sk