Farebné stoličky sú IN

Dávno preč sú časy, kedy v našich domovoch prevládala monotónnosť a šeď každodennosti. Už sme si zvykli, že detské izby môžu byť veselé a plné krásnych farieb, opatrne sa hráme s farbami múrov v obývačke či spálni, tak prečo nevyskúšať vniesť trochu radosti, života a farieb do jedálne? Jedálenská stolička nemusí byť len chrómovaná či drevená a sedáky nemusia byť len v stupnici šedej. Pozrite sa s nami na najpopulárnejšie stoličky súčasnosti, ktoré prekonávajú stereotypy a prinášajú farby do vašej jedálne či kuchyne. ...

Tie farebné stoličky sú krásne, ale kúpim si šedú

Dodnes spomínam na obrovský úspech prvej farebnej lakovanej stoličky z masívneho dreva, ktorú sme uviedli na trh. Kým sme ju ponúkali len v bielej verzii, veľmi sa nepredávala. Ale vo chvíli, keď sme nafotili červenú stoličku a dali ju na web, strhlo sa úplné šialenstvo. Predávala sa po stovkách. Ako sme ale za chvíľu s prekvapením zistili, predávala sa hlavne v bielej farbe! Červená farba stoličky sa veľmi páčila, každý sa a ňu pozeral, hovoril o nej, ale potom sa vo väčšine ľudí ozvalo kontervatívne ja a aj keď sa im červená páčila viac, kúpili si tu stoličku v tradičnej neutrálnej bielej. Z toho je krásne vidieť, ako veľmi sa farby páčia, priťahujú nás, ale kvôli zakoreneným predsudkom, konzervatívnemu náhľadu na interiér a v neposlednom rade obavám "aby moja jedáleň nevyzerala inak", kupujeme stále viac klasické "neodvážné" farby, teda bielu, šedú , čiernu, prípadne hnedú. Prečo sa tak bojíme farieb? Odviažte sa a kúpte si modrú stoličku. Úžasné kombinácie sa dajú vytvoriť so žltými kuchynskými stoličkami, ktoré preslnia váš byt. Nemusí to byť iba ostrá žltá farba. Čo taký curry zamat? Nižšie nájdete stoličky KIK a TRIXIE, ktoré sa v ňom vyrábajú. Alebo stolička v tmavo červenom bordó. Ak je to farba vášho obľúbeného vína, prečo si v nej nedopriať aj prvok interiéru?

Prečo farebné stoličky?

Princípom myšlienky prečo sú farebné stoličky dobrá voľba je, že stolička je relatívne malým prvkom interiéru. Takže keď máte múry a väčšinu nábytku v konzervatívnych farbách, bude sa jednať o prvok, ktorý rozbije monotónnosť vašej izby a dodá mu šarm. Zároveň ale tej farebnosti v miestnosti nebude toľko, aby to pôsobilo krikľavo. Pochopiteľne je nevyhnutné farby vhodne zladiť. Tmavočervené stoličky budú najlepšie pôsobiť, pokiaľ nábytok je vo farbe svetlého dreva, napríklad buk, alebo je nábytok biely a steny vo svetlo žltej farbe. Žlté stoličky v tlmenej farbe curry zase budú vhodnejšie k nábytku z tmavšieho dreva, napríklad dub, wenge. Oproti tomu krikľavo žltej stoličky neodporúčame kombinovať s drevom a radšej ich vyberajte k nábytku v bielom či antracitovom lesku. Podobne potom pri zelenej a modrej farbe je dôležité, či sa jedná o tlmené farby ako je olivová a modro-šedá, ktoré oceníte v interiéri napodobňujúcom grécky a streomorský štýl, alebo či ide o hráškovo zelené stoličky a blankytnú modrú, ktoré pôsobia veselo a hodia sa viac k jednoduchému bielemu interiéru, ktorý preslní a rozradostní.

Rozhliadnite sa teda po našej ponuke a skúste byť odvážni. Oprostite sa od pocitu, že musíte mať interiér rovnaký ako všetci vaši susedia, rodičia, starí rodičia, svokra... Kúpte si farebné stoličky a verte, že keď ich vhodne skombinujete s farbami vo zvyšku miestnosti, bude výsledok úžasný a len potom budete ľutovať, prečo ste to neurobili dávo.

Iné farebné stoličky

  1. Výpredaj

    -12%
    Jedálenská stolička VERME
    Jedálenská stolička VERME
    Už od 27,90 € 31,75 € Ušetríte:3.85€ (-12%)
  2. VerDesign
    Výpredaj

    -38%
    Stolička MODENA II
    Stolička MODENA II
    Už od 18,90 € 31,20 € Ušetríte:12.3€ (-39%)
  3. VerDesign
    Výpredaj

    -25%
    CROSS II jedálenská stolička
    CROSS II jedálenská stolička
    Už od 33,90 € 46,10 € Ušetríte:12.2€ (-26%)
  4. Výpredaj

    -5%
    KIK jedálenská stolička
    KIK jedálenská stolička
    Už od 56,64 € 59,88 € Ušetríte:3.24€ (-5%)